Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/ayfljlak/domains/caspianleeches.com/public_html/wp-content/themes/betheme/functions/theme-head.php on line 421

نحوه پرورش زالو در آکواریوم و سایر محیط ها

نحوه پرورش زالو در آکواریوم ( 6 مرحله آموزش پرورش زالو )

پرورش زالو در حال حاضر یکی از مشاغل پر طرفدار در ایران به شمار می­رود. این شغل نیز همانند حرفه های دیگر نیازمند سرمایه، مهارت و صبر است. در صورتی که شما نیز علاقه مند به تولید و پرورش زالو هستید در ادامه با ما همراه باشید تا با جزییات این کسب و کار آشنا شوید.

شرکت دانش بنیان رشد فناورانه کاسپین ، مرکز تخصصی و مجری تولید، تکثیر و پرورش زالو ، خرید و فروش زالو زیر نظر دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان است که به عنوان اولین و تنها شرکت دانش بنیان و دانشگاهی در کشور فعالیت می کند. 

انواع روش های پرورش زالو

روش های مختلفی برای پرورش زالو وجود دارد که شما با توجه به بودجه خود می­توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید:

  • پرورش زالو در بطری شیشه ای : در این روش زالوها داخل بطری های شیشه ای پرورش داده می­ شوند.
  • پرورش در استخر : برای پرورش زالو در این روش از استخرهای بتنی ، برزنتی و یا خاکی استفاده می­ شود.
  • پرورش زالو در آکواریوم : پرورش زالو در آکواریوم با توجه به این که نسبت به سایر روش ها آسان تر است بیشتر از سایر روش ها مورد توجه قرار گرفته است. پرورش زالو در آکواریوم نیاز به امکانات گسترده ندارد و در یک فضای کوچک هم قابل انجام است. از مهمترین ویژگی های این روش امکان کنترل حرکت و رشد زالو ها می­ باشد.
  •  زالوها در وان هایی از جنس پلاستیک نگهداری می­شوند: این روش برای افرادی که تازه شروع به کار کرده اند مناسب است.

پرورش زالو در آکواریوم یا به وسیله سایر روش ها در سال های اخیر در حال رشد روز افزون است. زالوها به عنوان موجودات بسیار ارزشمندی هستند که هم مصرف دارویی داشته و هم برای پرورش و تکثیر زالو از آن ها استفاده می کنیم. روش های پرورش زالو بسیار متنوع هستند و با توجه به شرایط خود و هدفی که داریم و مزایا و معایب هر یک از این روش ها یکی از این روش ها را می توانیم انتخاب نماییم.

روش طبیعی پرورش زالو

روش های پرورش زالو به دو روش کلی طبیعی و مصنوعی تقسیم بندی می شود. در روش طبیعی همان طور که از نام آن مشخص است در همان زیستگاه جاندار انجام می گیرد. شما می توانید با استفاده از محیط هایی که شرایط مناسب آب و هوایی را دارا بوده با ایجاد کردن یک استخر در کنار محل اصلی زندگی زالوها شروع به کار نگهداری و تولید این جاندار کنید.

مکان زندگی آن ها را تاریک و طبیعی کنید این کار را می توانید با قرار دادن گیاهان طبیعی آبزی و سنگ و .. انجام دهید. برای این که بتوان یک محل تمیز و مناسب را برای زالوها فراهم نمود باید به این مورد هم توجه داشت که محل زندگی آن ها مانند یک محیط مصنوعی باید آب به طور مناسب تعویض شود. از آن جایی که آلودگی آب باعث از بین رفتن زالوها و تلفات جبران ناپذیری در این مورد می شود باید به طور مستمر این آب از لحاظ آلودگی چک شود.

استفاده از روش طبیعی نیز مانند روش پرورش زالو در آکواریوم یا سایر روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارد. معایبی که این روش دارد: به دلیل این که این کار در محیط کاملا کنترل شده ای انجام نمی شود بنابراین، این امکان وجود دارد تا بسیاری از زالوها در حین فرآیند تولید فرار کنند و یا این که در زمان خرید و فروش زالو ها نیاز داریم تا آن ها را از یکدیگر جدا کنیم ولی به دلیل عدم کنترل بر روی آن ها و کلونی و تجمع زیاد آن ها امکان جداسازی آن ها وجود ندارد. همین عامل باعث سخت شدن فرآیند تعیین اندازه این جانداران و نیز غذا دادن به آن ها هم می شود. برای این که زالوها بتوانند در زمان مناسب زاد و ولد داشته باشند دمای محیط باید تحت کنترل و مناسب باشد که در روش طبیعی کنترل کردن این مورد سخت تر خواهد بود. از طرفی به دست آوردن آمار دقیقی از تعداد زالوها، کوکون ها و میزان زاد و ولدهای روی داده در محیط های طبیعی بسیار سخت خواهد بود.

روش طبیعی پرورش زالو

از طرفی در هنگام تمیز کردن محیط و برداشتن پیله های آن ها باید به این مورد هم توجه نمایید که بعد از خالی کردن آب، شروع به جمع آوری کردن زالوها می کنید. این که آب محیط مدام تازه سازی شود اهمیت دارد و باید چک شود تا محیط خشک نشود چون ممکن است زالو ها در این صورت از بین بروند و چون محیط طبیعی است امکان شکار شدن آن ها نیز وجود دارد.

نحوه پرورش زالو در آکواریوم

پرورش در آکواریوم نسبت به سایر روش ها آسان و بهداشتی تر است. از این رو افراد بسیار زیادی از این روش برای پروش زالو استفاده می­کنند. روش پرورش زالو در آکواریوم شامل 6 مرحله است که در ادامه توضیح داده شده است.

  • مرحله اول:

پیش از شروع به کار پرورش زالو سعی کنید اطلاعات خود را در این زمینه کامل کنید. هر چند ممکن است این کار به نظر آسان برسد اما برای رسیدن به سود دهی باید تمام جزییات مربوط به پرورش زالو به وسیله آکواریوم را بیاموزید.

  • مرحله دوم:

پرورش زالو در منزل نیز نیازمند به وسایل و تجهیزات خاص خود می‌باشد که برای شروع کسب و کار خود باید خریداری کنید. این وسایل عبارتند از:

  1. پمپ آب و شیلنگ
  2. آکواریوم جهت Leech breeding
  3. دستگاه آب شیرین کن، این دستگاه جهت تهیه آب مناسب برای پرورش زالو در منزل نیاز است.
  4. دماسنج مناسب و رطوبت سنج که باید این دماسنج دیجیتال باشد تا دمای آب و خون همیشه قابل کنترل باشد.
  5. دستگاه سختی سنج دیجیتال، این دستگاه را به راحتی و با قیمت مناسب می‌توان از نصاب های دستگاه‌های تصفیه آب خریداری کرد.
  6. توری یا چسب آلومینیومی
  7. ظرف غذا برای زالو
  8. وسایل فیلتراسیون
  • مرحله چهارم:

پس از خریداری تجهیزات مورد نیاز باید اقدام به نصب آکورایوم در مکان مناسب کنید.در صورتی که از تجربه کافی در این زمینه برخوردار نیستید بهتر است از افراد با سابقه کمک بگیرید. هرگونه اشتباه در نصب و راه اندازی آکواریوم جهت پرورش زالو می­تواند صدمات جبران ناپذیری را به دستگاه وارد کند.

  • مرحله پنجم:

جهت پرورش زالو نیاز به لارو زالو دارید، این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل پرورش زالو در آکواریوم می‌باشد. زالو ها از انواع مختلفی تشکیل شده اند که عبارت‌اند از زالوی سمی و غیر بهداشتی که بی مصرف هستند و زالوی طبی و پزشکی که هدف از پرورش زالو  همین نوع زالو است. برای شروع کار می­توانید تعداد 400 عدد لارو زالو که معمولاً اندازه آن از 3 سانتی‌متر تجاوز نمی‌کند؛ و تعداد 50 عدد زالوی مولد باید خریداری کنید.

  • مرحله ششم:

برای پرورش زالو در آکواریوم باید دمای آب را بین 20 تا 25 درجه سانتی گراد نگه دارید تا بهترین شرایط برای رشد آن ها فراهم باشد. اگر بتوانید در هر 20 روز مواد غذایی مانند خون را برای زالو تأمین کنید باعث رشد بهتر زالو خواهید شد.

نحوه پرورش زالو در آکواریوم و سایر محیط ها

برای پرورش و تکثیر زالو ها نیاز به فضای زیادی نیست اگر بخواهیم آن را در منزل در اندازه ی محدود انجام دهیم، معولا یک فضای 12 متری برای این کار مناسب خواهد بود. برای پرورش زالو در این مکان نیاز دارید تا از ظروف خاصی استفاده کنید که بتوانید زالوها را تحت کنترل قرار داده و آن را به راحتی تغذیه نمود. یک آکواریوم یا ظرف پلاستیکی می تواند برای این کار یکی از انتخاب های شما باشد. بنابراین یکی از مزایای استفاده از این نوع ظروف این است که می توان شرایط محیطی و خود زالوها را به دلیل شفاف بودن ظروف تحت کنترل داشت. هر چقدر ظرف بزرگ تری انتخاب شود به همان نسبت نیز می توان از تعداد بیشتری زالو در آن نگهداری نمود ولی به طور متوسط نسبت 5 لیتر آب به 1000 عدد زالو می تواند مناسب باشد.

زالوها برای این که بتوانند به مرحله ی تولید مثل برسند باید حداقل دو سال از زمان تولد آن ها گذشته باشد. بنابراین باید این مدت از آن ها نگهداری کنید. در ضمن باید محل نگهداری زالوها را به یک محل طبیعی تبدیل کنید برای این کار باید از خزه ها و گیاهان آبزی استفاده شود به نحوی که مقداری از گیاه از سطح آب بیرون بماند.

پرورش زالو در آکواریوم ها

از جمله مزایای این روش نسبت به روش طبیعی شاید این باشد که در این حالت شما می توانید دمای محیط را به راحتی تحت کنترل داشته باشید و از این طریق شرایط مناسبی برای پرورش زالوها در همه ی فصل ها فراهم می شود. در این شرایط باید تمهیداتی برای جلوگیری از خروج زالوها از محیط در نظر گرفت در کنار این مورد نیز کمی مصرف آب در این روش بیشتر از سایر روش ها بوده و تمیز کردن آکواریوم کمی مشکل است.

در کل برای پرورش زالو روش های فراوانی وجود دارد که می توان از آن ها استفاده کرد و قبل از هر چیزی باید به شرایط خود در برآورده ساختن امکانات توجه کنیم. در ادامه دانش کافی در ارتباط با انواع روش ها را به دست آورده و بعد نوع روش مورد نظر خود را انتخاب نماییم.

 

مزایای پرورش زالو در آکواریوم

 

پرورش زالو در آکواریوم نسبت به سایر روش ها دارای مزیت های بیشتر ومعایب کمتری است که در ادامه به آن می­پردازیم:

  1. با توجه به شفاف بودن ظرف آکواریوم امکان مشاهده کامل تغییرات زالوها وجود دارد. شما می­توانید به راحتی حرکات زالوها را مورد بررسی قرار دهید.
  2. در این روش غذا دهی به زالو ها نسبت به سایر روش ها راحت تر است.
  3. امکان  مدیریت رشد زالوها با تغییر فاکتورهایی مانند دما در روش پرورش با آکواریوم امکان پذیر است.
  4. سود دهی در این روش در مقایسه با روش های دیگر بیشتر است.
  5. این روش نیاز به فضای زیادی ندارد و به راحتی در مکان های کوچک هم قابل انجام است.
  6. پرورش زالو در آکورایوم کاملا بهداشتی است.
  7. آکورایوم ها در ابعاد مختلف در بازار موجود هستند که شما می­توانید با توجه به بودجه و فضای خود ابعاد مناسب را تهیه کنید.

درآمد حاصل از پرورش زالو در آکواریوم

استفاده از زالو های مولد می‌تواند درامد پرورش زالو در آکواریوم را افزایش دهد،چرا که هر زالوی مولد می‌تواند به 20 زالو برسد و این بسیار سودآور خواهد بود.

 

در آمد حاصل از پرورش زالو در آکواریوم وابسته به مقدار زالویی دارد که شما نگه داری می کنید . البته باید توجه داشته باشید که Leech breeding در مقیاس کم توجیه اقتصادی ندارد.از این رو پیش از تصمیم گیری در ارتباط با شروع پرورش زالو استرتژی خود را در ارتباط با بازاریابی و فروش مشخص کنید. شما می­توانید با فروش زالو برای مصارف زیر به درآمد قابل توجهی دست یابید:

  • درمان بیماری های پوستی مانند جوش
  • ترمیم و التیام صدماتی مانند کوفتگی و خونمردگی و تورم ناشی از ضربه قابل
  • درمان بیماری‌های دستگاه حرکتی؛ مانند مفاصل
  • درمان ارتروز با استفاده از زالو طبی
  • درمان مشکلات شنوایی
  • درمان بیماری‌های قلبی با استفاده از زالو طبی
  • و…

چرخه پرورش زالو در آکواریوم

هر چند ممکن است پرورش زالو کار راحتی به نظر برسد اما این گونه نیست. این کار نیازمند صبر و مهارت کافی است.  تکمیل فرآیند پرورش زالو در آکواریوم  به شرح زیر است:

1- مخزن مناسب یا همان محفظه شیشه ای آکواریوم  برای پرورش زالو تهیه شود .

2- مخازن ابتدا با مخلوط آب و سرکه با تخمین 1 لیتر سرکه در 350 لیتر آب پر شود و به مدت 24 ساعت این مخلوط داخل مخازن باقی بماند و سپس تخلیه شود. هدف از این کار اسیدی کردن مخازن نگهداری زالو با پی اچ 5.6 تا 6.5 است.بهتر است 70 درصد از حجم مخزن پر شود و آب عاری از کلر باشد.

2-زالوی مورد نیاز سفارش داده شود. برای پرورش زالو در آکواریم به این نکته توجه داشته باشید که شما می‌توانید در هر 10 لیتر آب تعداد 50 زالو مولد یا 80 زالو لارو نگهداری نمایید، با این تعداد زالو نیاز است که یک روز درمیان 25 درصد آب را تعویض نماید.

5- زالوها را قبل از شروع به پرورش داخل 100سی سی آب به صورت جداگانه قرار دهید.

4- زالوها شسته شود و زالوهای بیمار از بین آن‌ها خارج شود. این مرحله بسیار مهم است و داشتن نهایت دقت ضروری است.

5- زالوها بین 20 تا 35 روز زمان نیاز دارند تا از پیله خارج شوند؛ و پس از آن دو سال طول خواهد کشید تا رشد کامل کرده و به عنوان زالو طبی مورد استفاده قرار بگیرند. زالوها دارای اندام جنسی نر و ماده هستند که بعد از تولد 4 ماه زمان می‌برد تا از نظر جسمی کامل شوند. بلوغ جنسی آن‌ها نیز 2 سال به طول می‌انجامد.

هزینه پرورش زالو در آکواریم

انجام صفر تا صد پرورش زالو نیاز به هزینه های مختلفی دارد که باید پیش از شروع کار این هزینه ها را در نظر بگیرید، برای کسب اطلاعات دقیق تر می­توانید به سراغ افرادی بروید که  پرورش زالو را برای مدت طولانی است انجام می­دهند. با آن ها گفتگو کنید و از تجارب آن ها استفاده کنید. اما در حالت کلی هزینه پرورش زالو شامل موارد زیر است:

  • برای شروع کار باید تعدادی زالو خریداری کنید.
  • حداقل 7 ماه برای پرورش زالو در آکواریوم زمان نیاز است که برای این مدت باید هزینه آب مصرفی و برق را محاسبه نمایید.
  • در صورتی که در نظر دارید از افراد دیگر برای پرورش زالو کمک بگیرید باید به آن ها ماهیانه حقوق پرداخت کنید.
  • برای پرورش زالو در آکواریوم باید مکان مناسبی را در نظر داشته باشید و یا اجاره کنید که آن هم برای شما هزینه خواهد داشت. درنظر داشته باشید آکواریوم باید حداقل 1 متر طول، 40 سانتی‌متر عرض و 40 سانتی‌متر  ارتفاع داشته باشد.

کارگاه آموزشی پرورش زالو

بیشتر افرادی که شروع به پرورش زالو می­کنند این شغل را ممکن است از افراد دیگر خانواده خود آموخته باشند. اما در صورتی که شما اولین نفر در خانواده خود هستید که شروع به تجارت زالو می­کنید برای گرفتن نتیجه مطلوب حتما در کارگاه های  شرکت دانش بنیان و  دانشگاهی در زمینه آموزش زالوی طبی شرکت کنید. این شرکت با بهره گیری از کارشناسان مجرب و حرفه ای تمام ترفندها و نکات ضروری در مورد پرورش زالو را در اختیار شما قرار خواهد داد. هرگز فراموش نکنید لازمه موفقیت در هر کاری داشتن دانش و مهارت در همان حوزه است.